Sardanes

L'entrada al casal de barri del carrer Cardener
L'entrada al casal de barri del carrer Cardener | À.G.P.

El Casal de barri Cardener és un centre municipal amb una gestió compartida entre tres entitats, Associació de gent gran Pau Casals, Associació de dones Ciberdona i Agrupament Escolta Roland Philipps. És una gestió de caràcter cívic i a través de la seva junta gestora s'acorda el funcionament del centre. Hi ha un conveni de col·laboració econòmica amb l'Ajuntament de Gràcia i és el mateix Casal qui ha de fer quadrar els números cada any juntament amb l'ingrés que es produeix amb les quotes que es cobren de les persones que fan tallers.

Lamentem que no hagi estat possible una entesa però la junta gestora ha de vetllar per l'economia del casal

Els tallers són una font econòmica molt important per al manteniment de la casa i hi ha dos tipus de tarifes, tallers amb professorat professional i tallers amb professorat voluntari. Des de fa molts anys els tallers amb professorat voluntari també contribueixen amb les despeses del Casal, entre tots i totes hem de fer front als salaris i les necessitats generals de la casa.

Excepcionalment i amb unes condiciones especials es va obrir fa uns anys un taller de sardanes sense cost pels alumnes, l'excepcionalitat a poc a poc es va convertir en l'ocupació permanent d'una sala un dia a la setmana durant una hora i mitja. Amb la nova situació ja es va anar qüestionant la gratuïtat del taller, per tant, era un fet que obligava a regularitzar aquesta situació de greuge amb els altres tallers amb professorat voluntari.

La junta gestora del Casal és la que decideix quin tipus de tallers es fan i en quines condicions, l'Ajuntament de Gràcia mai hi ha intervingut, no hi ha pactes de cap mena. Pel grup de sardanes han passat diversos professors i cal aclarir que el taller de Cant Coral sempre ha estat de pagament amb un director/a professional.

El taller de sardanes durant aquests anys ha pres decisions voluntàriament i el Casal no hi ha intervingut mai en la seva manera d'actuar fora del Casal, de la mateixa manera que fan altres grups d'altres tallers que paguen. D'aquest canvi d'orientació econòmica del taller de sardanes va ser informat el Consell Rector del Casal amb la presentació de la Memòria anual i va estar acceptat per tots els grups polítics del Districte.

Es va aconsellar diverses maneres de gestió al taller de sardanes per poder fer front al cost del taller 27,20€ trimestre per persona, fet que no han volgut acceptar. Lamentem no haver estat possible una entesa, però la junta gestora ha de vetllar per l'equilibri econòmic del Casal. En qualsevol cas agraïm la seva participació en un taller del Casal durant uns anys.

Junta Gestora, Casal de barri Cardener