Tendals a l'escola i moltes altres coses (infrafinançament de l'escola pública)

Tendal precari al pati de l'escola Montseny
Tendal precari al pati de l'escola Montseny | Cedida

Els tendals que instal·la el Consorci d'Educació de Barcelona a l'escola Montseny són insuficients i estan en mal estat des de fa anys, amb les conseqüències que comporta per les condicions vitals en l'esbarjo dels infants i també en el rendiment i atenció posteriors dels infants a les aules.

Durant l'estiu, a la nostra escola es fa el casal, i la calor encara és més insuportable

Les famílies ens hem queixat per les raons següents:

– És habitual que els tendals s'instal·lin tard (aquest any després de la primera onada de calor).
– Només donen ombra a un 10% de la superfície dels patis.
– Estan en mal estat (apedaçats i plens de forats).
– El segon dia, el tendal més gros ja estava per terra, i van trigar més d'una setmana en tornar-lo a penjar.

La Direcció de l'escola també ha reclamat tendals nous, però la resposta del Consorci és que poden aguantar un any més.

Els espais cedits haurien d'estar en les condicions adequades

El que passa amb els tendals és un reflex de com funciona moltes vegades el Consorci d'Educació de Barcelona, i quines inversions es prioritzen a Catalunya. Sembla que la cura per l'atenció a la salut i a l'educació en general dels infants no és prioritària. Sembla que la despesa en l'escola pública arriba a ser d'esperit gasiu o garrepa.

Perquè segurament tot deriva d'aquest infrafinançament de l'escola pública i de la pèssima organització del Consorci d'Educació de Barcelona i del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, o almenys això és el que ens demostren habitualment, amb la improvisació, la urgència i la manca de comunicació clara de les mesures que adopten. I darrerament (i ja fa anys) amb aquestes mesures no fan més que sobrecarregar la feina de les educadores i educadors i fomentar el copagament de l'educació de les famílies.
No oblidem que durant l'estiu, a la nostra escola es fa el Casal d'Estiu, i la calor encara és més insuportable, i els espais cedits en l'escola per a fer el Casal (bàsicament els patis) haurien d'estar en les condicions adequades, això vol dir que la necessitat d'ombra serà encara superior. Segurament és el que passa en moltes altres escoles, us convidem a alçar la veu! Gràcies.

AFA Montseny (Associació de Famílies d'Alumnes de l'Escola Montseny)