Laura Borràs i Nicolas Cage

Cartell de 'The Unbearable Weight of Massive Talent', amb Nicolas Cage
Cartell de 'The Unbearable Weight of Massive Talent', amb Nicolas Cage | Cedida

Periodista. Journaliste, Itonai

@lluisbou

El Parlament de Catalunya està a punt d’entrar en un atzucac, amb la pretensió d’ERC i els unionistes de defenestrar Laura Borràs. És una maniobra política barroera aprofitant l’actuació de la Justícia espanyola, per un suposat fraccionament de contractes menors. Borràs nega a més l’acusació i denuncia irregularitats en l’actuació judicial, amb investigacions prospectives, filtracions manipulades, o canvis de fiscals i de cossos policials. 

La situació de la Generalitat és tan cridanera que Hollywood ja en parla

Si ERC i els unionistes fan dimitir Borràs abans que es pronunciïn els tribunals, transformaran el Parlament en un poder judicial exprés partidista, dinamitant la divisió de poders i no li respectaran ni tan sols la presumpció d’innocència. Això, de consumar-se, pot fer esclatar la legislatura d’Aragonès, naturalment. Però a més situa les institucions catalanes en una crisi majúscula.

Les institucions autonòmiques catalanes tenen una imatge molt feble a nivell internacional, per la contínua ingerència dels poders espanyols, que n’han corcat la legitimitat. Els dos anteriors presidents (Puigdemont i Torra) han estat destituïts pel poder espanyol, no pel poble català, i l’actual president (Aragonès) ho és per unes eleccions que van ser forçades pel poder judicial. 

La situació és tan cridanera que Hollywood ja en parla. A l’última pel·lícula de Nicolas Cage es fa una caricatura de com a la Generalitat tothom la manifasseja. El guió explica que uns mafiosos italians segresten la filla del president de la Generalitat per forçar que dimiteixi, i posar-hi ells un substitut que els beneficiï, mentre la CIA s’hi oposa. El país hi surt molt dèbil. Si ara transformen el Parlament en un estany poder judicial de partit, ja n’espero la seqüela.