No hi ha transformació sense consens social

tanques i maquinària a Pi i Margall, abans de començar les obres
tanques i maquinària a Pi i Margall, abans de començar les obres | À.G.P.

Aquesta és la frase que s’han apropiat el govern (Comuns + PSC) amb el suport incondicional d’ERC durant tot el seu mandat, però la realitat és una de ben diferent i l’enèsim exemple el trobem en la reurbanització de Pi i Margall. 

El passat 13 de juny van començar les afectacions al carrer per donar inici a les obres de reurbanització. Aquell dia govern va fer una reunió amb els veïns/es de la zona per explicar com funcionarien. Tots els veïns/es esperaven una explicació de les famoses dues fases d’implementació i, per contra, es van trobar amb l’anunci de govern: les obres es farien en una única fase. Un anunci sorpresa, sense anestèsia, sense possibilitat de canviar-ho. Els talls i les afectacions ja s’estaven implementant. 

Amb les seves accions i els seus silencis còmplices, demostren que les seves polítiques són les de la imposició i no les del diàleg

Pel que fa als comerciants de la zona, recordem que a Pi i Margall es troba el mercat de l’Estrella, hi ha un seguit de comerços d’alimentació, diferents locals de restauració i d’altres; cap d’ells tenia constància, dos dies després d’iniciar les obres, d’on es posarien les zones de càrrega i descàrrega, ni on podrien deixar els residus generats.

Al plenari del 6 de juliol Junts per Catalunya vam presentar una iniciativa la qual instava al govern a bonificar les taxes municipals de la zona i ha generar noves places d’aparcament als carrers adjacents. Un cop més, govern va rebutjar la proposta i, un cop més, el silenci còmplice d’ERC va evitar que prosperés. Tot això ho podem resumir en una frase: govern i els seus socis no creuen en el consens social. Amb les seves accions i els seus silencis còmplices, demostren que les seves polítiques són les de la imposició i no les del diàleg. 

Només existeix una manera de fer les coses a Gràcia i és consens social i polític; aquesta manera de fer és inherent als graciencs i les gracienques, és la manera en que la nostra Vila i el nostre districte ha anat evolucionat durant tots aquests anys. Gràcia és un ens viu que s’alimenta dels acords i relacions entre l’associacionisme i la política. Avui és més necessari que mai recordar que els polítics anem i venim però les entitats, associacions i veïns es queden. Cal recordar que nosaltres els polítics estem al vostre servei i no al revés, cal recordar que la nostra obligació és escoltar sempre les vostres demandes i donar resposta amb tota la sinceritat, sense amargar-nos, sense mentir. No ens oblidem: A Gràcia, no existeix transformació sense consens social. 

Carme Lleó, portaveu del grup municipal de Junts al districte de Gràcia