Ara, ja toca

Concert a la Plaça del Folk per la Festa Major de Gràcia del 2015
Concert a la Plaça del Folk per la Festa Major de Gràcia del 2015 | Arxiu

President de la Federació de Colles de Sant Medir

@stmedir

A la darrera Comissió de Cultura es va produir un terratrèmol inesperat quan la majoria dels presents ens vam assabentar que la programació de la Plaça del Sol, durant la Festa Major, no la portaria la gent de TRAM (gestors del CAT i Festival Tradicionàrius). S’havia fet una licitació i no van resultar guanyadors. Es van presentar 3 proveïdors en total, i van quedar tercers. Per tant, una empresa portarà l’espai. 

Hi ha un munt de temes a tractar per canviar la situació que vivim la gent de la cultura popular

Com no, s’ha obert un debat important polític i a les entitats. Aquest dimarts, sense anar més lluny, es va fer un Consell Plenari Extraordinari. El Govern Municipal ha reconegut el seu error, un fet important i, cada cop, més inusual, però crec que la situació no es queda, senzillament, en els problemes que hagi dut aquest concurs públic, sinó que hi ha un munt de temes i qüestions que s’haurien de tractar per intentar canviar la situació que vivim la gent de la Cultura Popular.

Potser ha de ser el moment en què ens posem a fer feina. Segurament, el millor seria fer una comissió on hi fossin tots els actors necessaris (grups polítics, tècnics, entitats) i anar amb la tranquil·litat i la predisposició a escoltar i donar per part de tothom; deliberar i dialogar sobre tot allò que significa una pedra en el camí anual de les entitats. Hi ha molts temes a xerrar: permisos, subvencions, convenis, contractes, concursos, gestió, la defensa de les tradicions i les festes...

I seria bo, que Gràcia fos qui liderés aquests temes, que també tenen molt preocupades a les diverses entitats del Pla de Barcelona.

Quan comencem a treballar?