Barcelona i les restriccions de trànsit

Trànsit a l'avinguda República Argentina amb plaça Lesseps
Trànsit a l'avinguda República Argentina amb plaça Lesseps | À.G.P.

Si voleu publicar les vostres cartes en aquesta secció, envieu-nos un correu electrònic a redaccio@independent.cat

Barcelona té 4 grans accessos d'entrada i sortida de la ciutat, Plaça de les Glòries, Diagonal, carrer Aragó i Meridiana. Tant les entrades com les sortides en algun punt tenen un coll d'ampolla on tot el trànsit es concentra a les hores de més afluència en tan sols dos carrils.

Una gran majoria de conductors ha de perdre cada dia en entrar i sortir de la ciutat moltíssim temps

Una ciutat com Barcelona, ​​a més de les persones que puguin acudir per motius lúdics, té una gran majoria de conductors que per motius laborals i sense opcions de transport públic han de perdre cada dia en entrar i sortir de la ciutat moltíssim temps i combustible, afegint un plus de contaminació atmosfèrica.

Aquestes restriccions de carrils a l'automòbil privat s'han produït en els darrers anys i per al benestar dels conductors, que no són pocs, i per motius mediambientals seria desitjable revertir tot allò fet. El benestar econòmic dels barcelonins necessita una ciutat dinàmica i cosmopolita que sigui un referent internacional com sempre ha estat. Costa molt d'esforç posicionar-se al primer lloc i costa molt poc quedar relegat a la darrera posició.

Albert Campabadal Mas, President Associació Estacions de Servei de Barcelona