En construcció

Guarnit sobre els colors Pantone fet pel carrer la Perla el 2019
Guarnit sobre els colors Pantone fet pel carrer la Perla el 2019 | Josep M. Contel

Després de dos anys de pandèmia i per moltes famílies amb pèrdues irreparables, ens mereixem una bona Festa. A La Perla hi ha canvis. Una nova Junta Gestora agafa el relleu de l’antiga Comissió de Festes amb molta empenta. Els relleus fan que les tradicions no morin. Agafar-los no és una banalitat, implica passar molts vespres fent reunions, discutint el motiu del guarniment, implicant veïnes i veïns i sòcies i socis perquè portin material...  Em trobo en una reunió amb la nova Comissió de La Perla al seu local, taula al carrer, com ha de ser. Parlem, faig preguntes, observo, escolto..., mentre els meus interlocutors reben suport d’altres veïnes i veïns de carrers pròxims i no tan pròxims. Parlen amb tothom. Hi ha bona sintonia, al meu costat un jove dibuixa, li demano que m’ensenyi el dibuix fet en cinc minuts, és una meravella.

Cal voluntat, altruisme i temps personal posat a disposició perquè tothom pugui gaudir de la Festa Major

El jove artista encara no sap que ho és i em fa un comentari humil. La nova Comissió de Festes té empenta i càrrecs, però volen ser un equip. M’ho deixen molt clar. També tenen amics d’amics que els hi donaran un cop de mà per fer el guarniment. I pensen en altres projectes en col·laboració, com per exemple el Rebost Solidari, un cop acabades les Festes. Crec que han vingut per quedar-se. Em diuen que el concurs de carrers és un estímul, un al·licient, una competició sana! Per ells la Festa ja ha començat. Volen ser agents actius d’aquesta tradició i viure-la des del minut zero. Cal voluntat, altruisme i temps personal posat a disposició perquè tothom pugui gaudir de la Festa Major: petits i grans, vilatans i forasters, amb seny, civisme i respecte pel treball fet. Sigui quin sigui el resultat del concurs. També un record per l’antiga Comissió de Festes de La Perla que ha passat, amb encert, el relleu a aquesta nova generació.

Estem en construcció, em diuen, abans de marxar de la reunió! Bona Festa Major per a tothom! I felicitats a L’Independent pel seu 900 aniversari!