Silenci, sisplau!

Veïnes de la plaça del Nord amb elements acabats del guarnit zen d'enguany
Veïnes de la plaça del Nord amb elements acabats del guarnit zen d'enguany | À.G.P.

La primera edició del premi ZATHN atorgarà enguany a un dels carrers i places de la Vila de Gràcia el deshonor de ser l’indret més sorollós de la festa. Els sonòmetres són a punt per a quantificar la potència de la xerinola més gracienca de totes les que es fan i es desfan. Esperem que cap d’aquests aparells de mesura acústica esclati degut a l’excés de decibels perquè això obligaria el jurat a declarar desert el guardó.

Per a activar els motors de la indústria política, hauran de fer molt soroll, encara que ja no quedi gairebé cap veí que els escolti

Els carrers i les places que aspiren a endur-se el trofeu més cridaner de la vitrina municipal esperen amb delit els milers de visitants que es preveu que omplin de gom a gom el territori festiu. Després del parèntesi forçat per la pandèmia, el turisme ha tornat massivament a Barcelona i Gràcia no se n’escapa pas. Gernació equival a molta diversió i fressa nocturnes. I malauradament, també és sinònim de baralles, furts i pixades. Els més rucs seran capaços d’improvisar un concurs de pixar enlaire per a veure qui remulla els sonòmetres. Desconec si també hi haurà un premi a la millor gravació digital de la versió gracienca del Manneken Pis. Però a les xarxes hi pots trobar tota mena de comportaments absurds.

Tanmateix, esperem que els instruments que mesuraran els sons no facin la funció de micròfon i captin il·legalment les converses dels polítics que tornaran a remenar la cua pels carrers guarnits. Som vigília d’unes eleccions municipals i la indústria política necessita engegar els seus motors per a intentar mobilitzar uns votants cada cop més desconnectats. I per a activar-los, hauran de fer molt soroll, encara que ja no quedi gairebé cap veí que els escolti. Encara els haurem de multar per escandalosos i cridaners. Silenci, sisplau!