Quina sort tenim

Els Castellers de la Vila de Gràcia, a la presentació de la Festa Major de Gràcia 2022
Els Castellers de la Vila de Gràcia, a la presentació de la Festa Major de Gràcia 2022 | Josep Maria Contel

President de la Federació de Colles de Sant Medir

@stmedir

Després de dos anys desesperants, per fi podrem gaudir plenament de la millor Festa Major que hi ha enlloc. Ha estat un temps difícil, no només, i això és evident, per la gent que en forma part al màxim, sinó també per tots aquells que formem part de la Cultura Popular.

Aquest any, tornarà tot a ser com l’allunyat 2019 i en gaudirem com a bojos

Aquest any, tornarà tot a ser com l’allunyat 2019 i en gaudirem com a bojos. Guarnits de carrers sencers, concerts a tope, activitats de tothom, premis, cercavila, diades castelleres, correfoc, matinades. I l’estrena del Lleó de Gràcia. Quina intensitat! També comptarem amb la nova Junta de la Fundació, i a la que desitgem molta sort i molts ànims, sobretot tenint en compte que s’apropen eleccions municipals. Així que deixem-nos de tonteries, que mai sabrem quan podem tenir alguna altra història que ens impedeixi viure aquests moments.

Tampoc hem de perdre les reflexions que alguns ja portàvem fent-nos des de fa temps i, que amb la pandèmia, es van intensificar. Continuem volent aquesta massificació i alcoholització? Combinació que sovint destrossa la feina de tot un any feta pels festers i festeres i amb un gran desconeixement de la seva realitat i volem atraure encara més turisme? O la volem més veïnal i menys alcohòlica, amb un sentit més propi i amb una visió més familiar, on els concerts tinguin un altre sentit, potser de menys quantitat, però més qualitat? Jo ho tinc molt clar! Per sort, ho podem fer tot: viure-la al màxim i pensar en el seu futur. La sort és que sempre està amb nosaltres, i això és sagrat i innegociable.