Somriures

Cécile de Visscher, presidenta de Nexe Fundació, al centre d'atenció especialitzada de Travessera de Dalt
Cécile de Visscher, presidenta de Nexe Fundació, al centre d'atenció especialitzada de Travessera de Dalt | À.G.P.

Cap d'Esports i digital de L'independent de Gràcia

Aquesta setmana Nexe Fundació ha obert les portes a la redacció d'aquest setmanari per presentar una nova passa endavant en l'acció social amb els infants amb pluridiscapacitat i les seves famílies. Hem comprovat de primera mà com els somriures omplen un matí en la setmana de la tornada a l'escola, de retrobament amb l'equip professional que des de diferents àmbits (sanitari, motriu, cognitiu, sensorial, de socialització) acompanya nens i nenes. La potència d'aquests somriures és la millor imatge que reivindica el dret dels infants amb pluridiscapacitat de benestar, educació i a participar en la societat. És la primera eina més forta, la que trenca barreres i estereotips.  

Nexe considera les instal·lacions insuficients; dificulten la continuïtat del projecte a Gràcia

El projecte fundat fa més de quaranta anys ha crescut fins a tenir actius el centres d'educació especial d'Escorial 169 i el d'atenció especialitzada de Travessera de Dalt 102. Unes instal·lacions que l'entitat considera insuficients i que dificulten la continuïtat d'aquest projecte social a Gràcia, tenint en compte les necessitats que planteja l'acompanyament en la discapacitat cognitiva i motriu severa, en una salut fràgil a causa d'altres trastorns associats i en dificultats d'oïda, visió i comunicació. 

Per Nexe, la recerca és important a l'hora de millorar la qualitat de vida dels infants. Amb el treball en equip com a premissa, Nexe Fundació, la Fundació Blanquera i l’Institut Borja de Bioètica han convocat unes beques per impulsar la investigació en l'atenció a la infància amb pluridiscapacitat. Volen que pràctiques exitoses en aquest àmbit no quedin enterrades pel dia a dia d'una tasca social que mereix més recursos.