Cuques

El balcó del Districte, durant pregó de la passada Festa Major de Gràcia
El balcó del Districte, durant pregó de la passada Festa Major de Gràcia | @GegantsdeGracia

Ens van dir que sortien de les places per canviar les institucions però han acabat mantenint les poltrones pactant amb la dreta rància i fugint de les places. El dia del pregó de la Festa Major l’alcaldessa Ada Colau va brillar per la seva absència. No recordo quina va ser l’excusa oficial, però la real, la que sabem tots, és que va voler evitar una xiulada com la que va patir l’any passat. Les xiulades no són agradables, però formen part del sou i s’han d’escoltar, perquè solen ser un símptoma de malestar que si no detectes, te’l pots trobar a les urnes.

Les xiulades no són agradables però formen part del sou i s'han d'escoltar

Evitada l’esbroncada, l’alcaldessa va decidir passejar pels carrers de la Vila engalanats el 17 d’agost. Un bon dia per donar una volta sense que el poble et molesti. Tot pel poble però sense el poble. Però per molt que t’hi escarrassis, la gent hi és. Va ser a Progrés. Colau s’acosta a un grup de veïnes que estaven fent papiroflèxia i una li dona una cuca de paper. I li diu: per les paneroles i les rates que campen i es multipliquen pels carrers de Barcelona. L’alcaldessa li va negar la major, de cuques i de rates no n’hi ha, i li va deixar l’insecte de paper a la taula, i va seguir el seu profilàctic passeig pels carrers.

L’alcaldessa té dues grans capacitats: negar la realitat i espolsar-se les responsabilitats. Ni hi ha paneroles, ni rates, ni brutícia ni delinqüència ni col·lapse del transport públic i, si n’hi ha, sempre és culpa de la Generalitat. Del govern espanyol tampoc, perquè els comuns són partit de govern i hi tenen un ministre, el gracienc Joan Subirats, extinent d’alcalde de Barcelona. Fins ara, aquesta manera de governar els ha funcionat i si tenim la ciutat d’aquesta manera és perquè la gent l’ha votada. Veurem si torna a colar.