Una reunió que no aclareix res

L'escola Teixidores, a la ubicació provisional d'Encarnació
L'escola Teixidores, a la ubicació provisional d'Encarnació | À.G.P.

El juny passat, després de manifestar-nos i parlar amb els mitjans de comunicació (quina llàstima haver-hi de recórrer perquè et facin cas) l’Ajuntament i el Consorci d’Educació ens citaven, per fi, a la primera reunió conjunta per parlar el futur de l’escola Teixidores de Gràcia. Confiàvem que haurien descartat construir un institut-escola al carrer Camèlies  i que ens proposarien una ubicació alternativa. Però no va ser així. La realitat és que en aquella reunió no ens van aclarir res: ni va quedar descartat fer un institut-escola a Camèlies, ni ens van donar una alternativa real. Nosaltres els vam repetir que 2.000 m2 per a una escola institut de 2 línies és insuficient (la recomanació són 8.000/9.000 m2), que un pati sense sol a l’hivern és inacceptable, que l’entorn de l’escola, amb edificis de fins a 12 plantes, és un despropòsit. Que han de garantir l’escolarització, però amb una mínima qualitat.

Els polítics van tard; i les obres del futur Hospital Evangèlic al Poblenou, també

Ens van assegurar, això sí, que estan estudiant la viabilitat de dos solars més a la Vila de Gràcia, i se suposava que al setembre o l’octubre ja ens en podrien dir alguna cosa. De moment no tenim cap notícia de res. Esperem que, efectivament, estiguin treballant sense descans perquè una d’aquestes dues alternatives es concreti en els terminis que ens van dir.
Però, sigui com sigui, la sensació és que s’hi posen tard i que han desaprofitat tres anys per trobar una solució amb cara i ulls per reforçar l’escola pública de Gràcia que, ja ho sabem, cada any deixa famílies sense plaça per als seus fills a P3.

Els polítics van tard. I les obres del futur Hospital Evangèlic al Poblenou, també. És a dir, passi el que passi, el més probable és que els infants més grans de Teixidores facin tota la primària al carrer Encarnació. I això ens emplaça a una altra lluita: la de la qualitat de l’actual equipament educatiu.

Passi el que passi, el més probable és que els infants més grans de Teixidores facin tota la primària al carrer Encarnació

Tenim problemes de drenatge al pati, de manera que l’aigua de la pluja s’acumula en bassals insalubres que estan dies i dies plens fins a buidar-se. Els lavabos del pati són del tot insuficients (2 lavabos per a 300 alumnes), no hi ha espais d’ombra a l’estiu i bona part del pati de P3 està ocupat pels aparells d’aire condicionat que, per normativa, haurien d’estar a la teulada. Però, més enllà del pati, a dins de l’edifici de l’escola també tenim mancances: no tenim cuina, no tenim biblioteca, no tenim sala de moviment per als infants i no tenim aules de tutoria (tot això definit com a obligatori en la normativa dels centres educatius de primària). El Consorci està incomplint les instal·lacions obligatòries en un centre de primària per tal d’estalviar-se el lloguer de contenidors. A més, no tenim una escola accessible per a infants amb mobilitat reduïda, perquè no hi ha ascensor que pugi al primer pis. I quan arriba l’estiu no podem fer casal perquè al juliol la nostra escola és plena d’operaris que fan les obres d’ampliació dels mòduls.

Tot això ja ho saben, ja els ho hem dit. I més d’una vegada! Ara esperem que ens diguin ells alguna cosa. Responsables del Consorci: pensen arreglar totes aquestes deficiències? Polítics del districte: ens convocaran a la reunió que ens van prometre? L’estem esperant amb impaciència.

AFA Escola Teixidores de Gràcia