Sang blava, cor gracienc

L'històric 4 de 7 amb agulla dels Castellers de la Vila de Gràcia, el juny passat davant de la catedral de Colònia
L'històric 4 de 7 amb agulla dels Castellers de la Vila de Gràcia, el juny passat davant de la catedral de Colònia | Ramon Ortiz

President de la Federació de Colles de Sant Medir

@stmedir

Després d’aquesta època pandèmica que ens ha tocat viure, estem tornant a sentir emocions passades i que trobàvem a faltar: Foguerons, Sant Medir, la Revolta, una Festa Major, i ja era hora, com toca i de moltíssimes altres activitats: Concerts, Teatre, Gegants, Bastons, Trabucs, Àliga, Correfocs...fins i tot, l’estrena d’una nova figura, el Lleó.

Hem de reivindicar tot allò que ens fa ser diferencials com a Vila i aquesta Colla ho és

Algú estarà pensant, s’ha deixat una. No, tranquils, anem a parlar de Castells.

Sens dubte, la castellera és l’activitat de les que més va patir i de les que més tard ha tornat. Tot i això, ja s’estan veient castells impensables després d’una aturada així. Però centrem-nos a la Vila.

Ara, ja es fan assajos a Musons amb total normalitat i, és clar, Diades, com la de Festa Major i la de Vigílies, amb el Gran Pilar Caminat. Tanmateix, entrem en una època d’aquelles que són motivadores al màxim. Demà Diada de la Mercè, a la veïna Barcelona, i el cap de setmana següent, el Concurs de Tarragona que es celebra cada dos anys. Sembla una anècdota sense importància, però els Castellers de la Vila de Gràcia, portaven uns quants anys seguits anant al Concurs el diumenge, el dia amb les dotze millors colles de Catalunya. Un fet que sembla moltes vegades que no li donem la importància que es mereix a la mateixa Vila. Té un mèrit brutal. Tot i que aquest any no podrà ser, tocarà anar dissabte.

Es fa una crida des de la Colla per anar a donar un cop de mà per aquestes diades tan especials. Fem tots un esforç, però que no es quedi aquí. Hem de reivindicar tot allò que ens fa ser diferencials com a Vila i aquesta Colla ho és.