Guanyadors del concurs de pintura al Passeig de Sant Joan

La mostra d'obres dels premiats del Concurs de Pintura del Passeig de Sant Joan, a la Sedeta
La mostra d'obres dels premiats del Concurs de Pintura del Passeig de Sant Joan, a la Sedeta | Ramon Casalé Soler

Museòleg, historiador i crític d'art.

Troba el seu perfil a les xarxes en aquest enllaç.

A la petita sala d’exposicions del Centre Cívic La Sedeta s'ha celebrat una mostra dels pintors premiats al 21 Concurs de Pintura al Passeig de Sant Joan, dins de la secció Aficionats. L’exposició dels premiats de la secció General es durà a terme més endavant a l’Ajuntament de Gràcia. Els artistes que han exposat són Alicia Minaya (1r premi), David Faúndez (2n premi) i Soledad Alcaraz (3r premi). Cadascun d’ells presenten com a mínim sis obres. 

Els artistes que han exposat són Alicia Minaya (1r premi), David Faúndez (2n premi) i Soledad Alcaraz (3r premi)

Es dona la circumstància que la peça que va aconseguir el primer premi no està present a l’exposició desconeixent el motiu, però a més, la resta de pintures acríliques que s’exhibeixen són ben diferents de l’obra guanyadora -una peça pròxima a l’abstracció-, ja que aquí mostra motius florals, paisatges i escenes de la vida quotidiana. Un dels problemes que plantegen els concursos és que cada artista només pot presentar una sola obra -encara que en aquest cas són tres-, i si no es coneix la seva  trajectòria, pot succeir que el treball presentat no sigui prou homogeni i què no tingui la mateixa qualitat.

Respecte al segon premiat, totes les obres mostren una coherència estilística dins d’una abstracció pròxima a l’informalisme, on és tant important el color com la taca. Les dimensions dels quadres també denoten una manera de treballar congruent, demostrant que al darrera hi ha una bona tasca d’introspecció i experimentació plàstica. 

Quant al tercer premiat passa també el mateix que el primer, ja que per una part observem uns olis que fan referència a diferents indrets de Barcelona, i per una altra apareix una composició floral. Considero que la línia temàtica relacionada amb el paisatge urbà és la que ha de seguir, ja que és on es mostra més autèntic i que li ofereix més possibilitats creatives.

És lloable l’esforç que fan els responsables de dur a terme aquest concurs, ja que gràcies a ell -principalment dins de la secció General-, hem descobert artistes que amb el temps han desenvolupant el seu treball de manera continuada i, sobretot, la satisfacció de comprovar que les seves obres es poden veure en galeries d’art i centres d’art contemporani. També la secció Aficionats serveix per descobrir artistes que podrien presentar-se a l’altra secció.