De la foto gegant als usos del temps

La foto gegant a la plaça de la Vila, diumenge passat
La foto gegant a la plaça de la Vila, diumenge passat | Arnau Frago

L’Associació Cultural L’independent de Gràcia és una entitat sense ànim de lucre, nascuda el gener de 2014 per a continuar l’edició del setmanari L’independent de Gràcia, fundat l’agost de 2000.

El proper dilluns 24 d’octubre a les 19.00 hores presentem la xerrada-debat sobre El bon i el mal ús del temps dins el marc de la Time Use Week, una activitat coorganitzada pel Centre Moral i l'Associació Cultural L'Independent de Gràcia, amb el suport de Barcelona Time Use Inititive. 

La forma com fem servir el nostre temps fa que la nostra vida sigui més o menys feliç

La forma com fem servir el nostre temps (24 hores cada dia) tant de forma individual com col·lectiva, fa que la nostra vida sigui més o menys feliç. Una felicitat a la que hi tenim dret. Per això hem triat aquest tema, el bon i el mal ús del temps, per parlar-ne entre totes i tots, sobretot des de dues vessants molt concretes : laboral (com ens afecten els horaris laborals dels diversos membres de la família?) i la salut (què podem fer per adaptar els nostres horaris de forma que nos ens facin malbé la salut?).

Les professionals que ens parlaran d'aquests temes seran Maria Recuero , secretària general del sindicat USOC i Montserrat Casamitjana, metgessa jubilada especialitzada en medecina preventiva i salut pública. La coordinació i presentació d'aquest acte anirà a càrrec de Josefina Altés, vinculada a les entitats esmentades.

Finalment, coincidint que aquest any Barcelona ostenta el títol de Capital mundial de les polítiques de temps, volem presentar-vos l'associació Barcelona Time Use Initiative, que treballa per la reforma dels horaris, fent propostes que arribin a tots els sectors de la nostra societat, per tal d'aconseguir un millor repartiment dels temps que ens permeti gaudir del nostre entorn familiar i social, sense l'estrès actual. La presentació anirà a càrrec de Lucía Artazcoz membre del Consell d'Experts/es de l'associació BTUI. Recordeu que a l'Associació Cultural L'Independent de Gràcia us seguim necessitant per fer més gran el projecte i que aquest tingui més base social! Feu-vos socis/es per poder arribar al número 1.000. Info i video de la foto gegant (Jordi Margarit).

Josefina Altés, vicepresidenta de l'Associació Cultural L'independent de Gràcia

Més actes de celebració

8 de novembre
Debat Joves i mitjans de comunicació. Amb Manuel Delgado, Alba Legide i David Fernàndez. Espai Jove la Fontana. 19 hores.

18 de desembre
Sessió matinal de cinema infantil i familiar. Cinemes Verdi. Matí (hora a confirmar).

Vídeo de Jordi Margarit