Protegim els drets dels socis i sòcies del CE Europa

Pancarta contra la invalidació de firmes, el setembre passat al Nou Sardenya
Pancarta contra la invalidació de firmes, el setembre passat al Nou Sardenya | À.G.P.

Fa 7 dies L’Independent es feia ressò de la denúncia que 25 socis i sòcies del CE Europa hem fet al Síndic del Soci, la Comissió de Control i Transparència i la Comissió de Disciplina Social del Club demanant que actuïn davant la vulneració de drets que la Junta Directiva està exercint arrel del procés de Moció de Censura.

Des de la presentació de la moció, la junta ha posat pals a les rodes per evitar una votació

Des de la presentació de la Moció, la Junta ha posat pals a les rodes per evitar una votació. Per exemple, ha amagat informació als i les sòcies, tardant 13 dies en anunciar que s’havien entregat les butlletes de la Moció de Censura per poder recollir les firmes. El moment culminant va ser quan va impugnar 36 signatures que recolzaven la moció per diferències amb el DNI.

La primera irregularitat va ser quan la Junta va estudiar les firmes de suport a la Moció en privat, abans de que ho fes la Mesa del vot de Censura, saltant-se la privacitat dels i les sòcies signants i els estatuts, article 107.3, que diuen que qui té la facultat de comprovar les butlletes és la Mesa del Vot de Censura (amb membres neutrals, promotors i de la Junta) quan es reuneix.

Aquesta revisió prèvia de firmes va suposar que la Junta Directiva presentés a la mesa una llista de firmes que considerava invàlides perquè la signatura de la butlleta i la del DNI no coincidien. El fet greu és que els estatuts no diuen que ambdues signatures hagin de ser iguals i en tot cas s’especifica (article 107.4) que la Mesa podrà realitzar les indagacions necessàries per esbrinar-ne l’autenticitat. Si la Junta Directiva tenia dubtes podia haver-nos contactat per comprovar l’autenticitat.

Una de les seves obligacions (article 60.h) és vetllar perquè es respectin els drets dels socis. No voler saber si un dels socis, a qui es deuen, ha firmat o no, vulnera aquest dret, ja que si no hagués fet era el seu deure informar-nos per falsificació documental de la nostra signatura. El president no pot posar per davant els seus interessos i negar-se a indagar si les nostres firmes eren o no falses.

Per això hem demanat al Síndic dels Socis que defensi els nostres drets per vulneració de privacitat, al ser les butlletes analitzades per la Junta fent una llista de les persones signants, i de drets, perquè la Junta no va vetllar per comprovar la validesa de les firmes, malgrat ser una de les seves obligacions.

També a la Comissió de Control i Transparència i la de Disciplina Social que actuï contra la Junta Directiva aplicant el Règim Disciplinari per infraccions molt greus amb l’agreujant que els responsables son membres de la Junta Directiva (article 148.3.f). I ho fem denunciant que han mentit als i les sòcies a la web, volent fer creure que els estatuts exigeixen que la signatura sigui com la del document d’identitat, fet fals, i per violar l’article 141.10, alterant, amb la revisió de firmes prèvia, el procediment del vot de censura. També per saltar-se deliberadament el Codi Ètic i de Bon Govern del Club, i, en concret, en la utilització de la web del Club per part de les persones sotmeses a la Moció de Censura per defensar els seus interessos per sobre dels del Club, arribant a faltar al respecte a un dels promotors de la Moció. La web del club és una eina de comunicació, no de propaganda.

Esperem que els òrgans competents del Club actuïn i inhabilitin una Junta que no pensa en els i les sòcies a qui es deu i que ha actuat seguint només els seus interessos. Perquè no ho oblidem, l’Europa és dels i les sòcies, i cal que es preservin els nostres drets.

Aniol Gironella, soci 298, i 24 socis i sòcies més