No tot s'hi val

La graderia del Nou Sardenya, per l'Europa-Amorebieta de Copa del Rei, el desembre passat
La graderia del Nou Sardenya, per l'Europa-Amorebieta de Copa del Rei, el desembre passat | À.G.P.

LLa setmana passada 25 socis i sòcies del Club Esportiu Europa van expressar aquí la seva opinió sobre el segon intent fallit de moció de censura, limitant-se a repetir fil per randa la versió dels  promotors i aprofitant l’espai per convertir el seu legítim dret de lliure expressió en un dret de gratuït atac a l’honor i ètica dels membres de la Junta Directiva.

Seria bo que ara no es volgués fer valer allò de "quan pitjor, millor" per donar cabuda a ambicions i interessos personals que és l'únic que hi ha darrere de la iniciativa. L'Europa no s'ho mereix

Durant el procés, la Junta Directiva ha defensat el compliment i aplicació dels Estatuts: és el seu deure. La desestimació de les dues sol·licituds de vot de censura rau, exclusivament, en la maldestra actuació dels promotors. No es poden infringir unes regles estatutàries sobre el procés de vot de censura que no existeixen: la Junta no té cap deure ni termini per informar del lliurament de les paperetes i no hi ha hagut cap vulneració de dades privades dels socis i sòcies que van donar suport a la sol·licitud de moció. Tampoc és cert que la Junta Directiva defensi que les signatures de papereta i document oficial hagin de ser iguals. El que va succeir és que totes les firmes declarades invàlides eren molt diferents i, de fet, durant la revisió, els promotors van reconèixer la manca absoluta de semblança de 16 de les 36 paperetes. Quan les diferències entre firmes són tant evidents, les indagacions només pretenien corregir el que els promotors no havien fet bé. L’opinió de la setmana passada recull les excuses dels promotors per acreditar que tenien els suports en el moment de la seva presentació, no després.

A la reunió del 13/9/22, un cop revisades les paperetes de suport, la Mesa va prendre una decisió, decisió democràtica presa per majoria, interpretant i aplicant els Estatuts: no es podien validar paperetes amb signatures que presentaven unes diferències més que notables amb les dels documents oficials. Ningú va acusar mai ningú de falsedat documental.

El dimecres 26 d’octubre, el Comitè d’Apel·lació de la Federació Catalana de Futbol, òrgan independent i aliè al Club, va desestimar el recurs presentat només per un dels tres promotors contra el dit acord de la Mesa del 13/9/22. La Junta no va intervenir en el recurs. Paga la pena llegir la resolució del Comitè penjada al web del Club, on es ratifica l’acord impugnat i es rebutgen totes les al·legacions del soci recurrent: (i) confirma les funcions de la Mesa i el seu exercici correcte i ajustat als Estatuts, (ii) descarta que s’hagi produït cap indefensió als promotors i (iii) diu que l’acord de la Mesa no és arbitrari ni erroni i que està suficientment motivat.

Aquesta decisió del Comitè d’Apel·lació, i la del primer intent de moció, confirmen que la interpretació dels Estatuts de la Junta Directiva és correcta i la dels promotors no. Els drets dels sòcies i sòcies es respecten aplicant els Estatuts, i no a l’inrevés. Cal recordar que el mandat de la Junta Directiva va sorgir d’unes eleccions democràtiques celebrades el 2020. Seria bo que ara no es volgués fer valer allò de “quan pitjor, millor” per donar cabuda a ambicions i interessos personals que és l’únic que hi ha darrere de la iniciativa. El Club Esportiu Europa no s’ho mereix. No tot s’hi val.

Junta Directiva del Club Esportiu Europa