Realment fals?

La placa a Vidal i Granés, al carrer Gran 111
La placa a Vidal i Granés, al carrer Gran 111 | A.B.

President de la Federació de Colles de Sant Medir

@stmedir

Des que llegeixo L’Independent sempre havia criticat aquesta majestuosa facilitat per crear titulars “de bombo y platillo” per intentar cridar l’atenció del lector, sense tenir en compte si el que es deia, no només en la capçalera, sinó en la mateixa notícia, era tota la veritat o no.

Josep Vidal i Granés va ser el primer romeu i impulsor de la Festa de Sant Medir

La història dels orígens de la romeria de Sant Medir a Gràcia és falsa, segons una investigació”. Quan un veu aquest titular i no està dins el món de la Dolça Festa i continua llegint l’article, pensaria que hi ha una hecatombe i que la Festa ja no serà igual que abans.

Les dues persones que porten la investigació, En Contel i en Guilera, com a President de Sant Medir, han anat explicant-me amb detall cada troballa que feien. Si els hi preguntes les coses bàsiques sobre el seu estudi, el resum podria ser que dels seus INICIS només canvien dos petits detalls, que de fet no afecten al que seria els seus ORÍGENS.

Les diferències són que es desconeix el lloc de Gràcia exacte d’on va sortir per arribar a l’Ermita de Sant Medir i que segurament no fos l’any 1830 el primer cop que es va fer, sinó a partir del 1836.

Pel demés, Josep Vidal i Granés va ser el primer romeu i impulsor de la Festa de Sant Medir. La Romeria es va iniciar a Gràcia. És molt probable que tot fos per una promesa que fes Josep Vidal i podria tenir relació en un empresonament que va patir. Es llençaven dolços.

Si aquests canvis fan un titular així, alguna cosa no funciona gaire bé. En resum, per un gran titular es pot perdre una gran amistat.