Escoles verdes

Les estreteles s’han dissenyat tenint en compte les diferents intoleràncies alimentàries, per això els colors
Les estreteles s’han dissenyat tenint en compte les diferents intoleràncies alimentàries, per això els colors | AFA Montseny

La feina que porten a terme els centres escolars de Gràcia al voltant de l’ecologia, la sostenibilitat i la igualtat s'ha ampliat i diversificat en els darrers anys. La majoria d’escoles han incorporat aquesta mirada verda en el seu dia a dia i les associacions de famílies s’han convertit en les aliades perfectes per recolzar aquesta línia pedagògica, sovint liderant projectes i iniciatives pròpies. La sensibilitat per reduir residus –sobretot plàstics- ha calat en la comunitat educativa del districte, ja sigui per campanyes impulsades pel programa Escoles+ Sostenibles o des de la mateixa escola.

Sobre una d’aquestes iniciatives ens fem ressò aquest mes, el projecte dut a terme per les famílies de l’escola Montseny, l’objectiu del qual és reduir les bosses i embolcalls d’un sol ús en les sortides de l’alumnat. Amb un treball conjunt amb l’espai del menjador, que l’AFA gestiona a través d’una empresa, s’han dissenyat uns embolcalls de tela que substitueixen les bosses de plàstic. Més enllà de l’impacte immediat en la reducció de residus, l’acció està servint per obrir el debat entre els mateixos infants, que veuen com hi ha companyes i companys que han canviat el plàstic per unes boniques teles de colors que es renten després de fer-les servir i es tornen a utilitzar a la propera sortida. Ho comenten entre ells i el debat arriba a les cases. I una cosa tan senzilla com això però que té un impacte directe en el nostre entorn es normalitza, s’incopora als hàbits diaris. Que les entreteles de l’escola Montseny serveixin d’inspiració.