Mercat, on vas?

El mercat de l'Abaceria provisional, al passeig de Sant Joan
El mercat de l'Abaceria provisional, al passeig de Sant Joan | À. G. P.

En primer lloc, i en aquesta darrera columna d’enguany, vull agrair la carta al director del passat número 913. Un dia el Camining serà una realitat. Com ho seran les consultes habituals i necessàries a les veïnes i veïns de la vila de Gràcia. Les persones no sempre s’entenen parlant, de fet, no serveix de res si no s’escolten.

Darrerament no sembla que l’indret de l'Abaceria sigui un problema més enllà de la carpa provisional

Va, anem al mercat! Fa anys que l’Abaceria és al passeig de Sant Joan, al principi hi havia queixes, no ens agraden gaire els canvis, però darrerament no sembla que l’indret sigui un problema més enllà de la carpa provisional. Em pregunto: als paradistes els hi agradaria quedar-se a la ubicació actual però en una construcció nova? A Gràcia ens fan falta, sobretot a la Vila, espais verds. He llegit que en el nou pla de l’Abaceria hi posaran 8 arbres i 31 arbustos. És una broma? De veritat necessitem un súper de 1.225 m2? Si fos més petit, probablement en tindríem prou.

A banda de l’espai per entitats i oficines, potser també podríem pensar a traslladar la biblioteca Vila de Gràcia que s’ha fet petita i destinar aquest espai a les persones que a Gràcia dormen al carrer. No ens hem d’enrocar en una idea que vam tenir fa anys! Tot pot canviar, només cal una mica de flexibilitat. Per cert, algú ha tingut en compte la perspectiva de gènere? Imagino que també s’han fet números: què resulta més econòmic.

Per acabar, un reconeixement a les veïnes que dediquen part del seu temps a intentar millorar la Vila.

Bones Festes i Bon Any Nou!