Hivern

Sensesostres vivint al carrer
Sensesostres vivint al carrer

Escriptora constant. Sallentina i gracienca adoptiva. Participà als inicis del Tradicionàrius i després a la junta del CAT (1988 - 1998). Actualment forma part del Consell de Dones de Gràcia i és vocal de la Junta de l'Associació Cultural L'independent de Gràcia. Es defineix com a activista, independent i feminista!

Crec que totes estarem d’acord que l’hivern, tant si fa fred com si no en fa,  és una estació més de l’any. Tot i que el temps s’ha tornat boig i la societat, gairebé, faig un símil amb la vida de la majoria d’éssers vius. Tenim, al meu entendre, quatre estacions: primavera/infants, estiu/joves, tardor/adults i hivern/vells.  Malgrat el canvi climàtic i les incerteses humanes, això és així. Si cuidem el planeta i  les persones que hi vivim, probablement podrem arribar més lluny. Hem de cooperar entre totes per mantenir el medi ambient i frenar la contaminació i perquè a totes les etapes de la vida tinguem el màxim de bones condicions. Hi ha infants que ho passen malament, també joves, adults i persones grans. El motiu?  Falta d’empatia, de recursos econòmics, sanitaris, educacionals, socials, d’habitatge, de cooperació i de visibilitat.

Hem sobreviscut gràcies a la col·laboració. Siguin períodes productius o de carències

Totes les persones que tenen dificultats pròpies en qualsevol moment, existeixen i necessiten ser reconegudes i estimades. No s’hi val mirar cap a una altra banda. Els humans hem sobreviscut gràcies a la col·laboració. Siguin períodes productius o de carències. Per això crec que la iniciativa de VilaVeïna: Envellir amb sentit, que es desenvoluparà en sis sessions a Lluïsos de Gràcia, té tot el sentit del món. Com diuen: la vellesa és una etapa que, com la infància, l’adolescència o l’adultesa, comporta les seves pròpies demandes. Fem que totes les persones a qualsevol edat, especialment quan són febles, tinguin el nostre suport.