Motos mal aparcades

Motos mal aparcades a Torrent de l'Olla
Motos mal aparcades a Torrent de l'Olla | Biel Minguell López

Membre de Comunicadores amb Gràcia i Comunicadores del Coll. Co-creadora (2003) i realitzadora (13 anys) d’Ones de Dones a Ràdio Gràcia. Activista veïnal i feminista. Ha participat en l'elaboració del llibre Dones de Pes.

A Gràcia s’ha estat treballant per retirar les motos mal aparcades. Segons informa E. Moner a la revista Carrer de la FAVB, “un estudi comptabilitza 90.0000 motocicletes mal aparcades cada dia” a la nostra ciutat. I “el principal conflicte és a la vorera, ja que el 84% de les motos s’hi trobaven mal aparcades, davant un 3% a la calçada”. Al Coll ho veiem davant de casa, quan està ple l’aparcament de motos, tot i que n’hi ha més amunt, pel fet de no desplaçar-se una mica, les deixen sobre la vorera.

S'han acostumat a anar de porta a porta i, si se'ls permet, ho continuaran fent

Al Passeig Ntra. Sra. del Coll, a la vorera davant de l’antic Fausto, sempre hi aparquen motos i no les deixen arrambades a la paret, on no farien nosa, sinó mal aparcades tot molestant el pas dels vianants. Suposem que creuen que amb una moto faciliten la mobilitat en general, però no pensen que produeixen contaminació tant de l’aire com acústica. S’han acostumat a anar de porta a porta i, si  se’ls permet, continuaran fent-ho. Caldrà posar més aparcaments a la calçada i que s’utilitzin els que ja hi ha. Entitats com Eixample Respira proposen que als  espais alliberats podrien instal·lar-s’hi elements d‘estada i de descans, com ara bancs. També aniria bé posar-hi punts de recàrrega per motos elèctriques, que caldria fomentar. I que es pensi en les persones amb dificultats de mobilitat.