Col·lectiu Ronda

Trobada de dones
Trobada de dones | @CreadoresGracia

Membre de Comunicadores amb Gràcia i Comunicadores del Coll. Co-creadora (2003) i realitzadora (13 anys) d’Ones de Dones a Ràdio Gràcia. Activista veïnal i feminista. Ha participat en l'elaboració del llibre Dones de Pes.

En una entrevista a La Directa, en Joan Lluís Jornet, que va ser l’advocat d’un grup dels treballadors de La Bruguera, ens recorda que “una part dels diners que n’obtingueren, en part inspirats per Ronda, van a anar a Coop57, una altra part a la lluita sandinista i una altra al sindicat del camp d’Andalusia”. En Jornet va ser un dels fundadors del Col·lectiu Ronda, que ara celebra el seu 50 aniversari. Aquesta històrica cooperativa lluita per la defensa dels drets de les persones, ja que la Llei que hauria de vetllar per la seva dignitat deixa escletxes per on s’escolen la injustícia, la desigualtat i la manca de llibertats.

Lluiten per la defensa dels drets de les persones, ja que la Llei deixa escletxes

En els seus inicis, al final de la dictadura, s’havia de lluitar per les llibertats bàsiques i els drets laborals de les treballadores. I, en democràcia, es troben lluitant contra la pèrdua de drets aconseguits per les treballadores, la precarització del treball, l’eliminació de la figura dels falsos autònoms, els  sous precaris, una flexibilització mal entesa dels horaris de treball… Així doncs, aquesta cooperativa d’advocats i advocades continua. En J.LL. Jornet lloa la importància del treball cooperatiu tot dient  que “sense  carinyo i amor no hi ha cooperativa que aguanti”. Elles ho han aconseguit, aquest és el camí.