Doctora Casamitjana, medalla Josep Trueta

Recull la Medalla Josep Trueta atorgada a la Dra. Casamitjana, la seva filla Alba Macfarlane!
Recull la Medalla Josep Trueta atorgada a la Dra. Casamitjana, la seva filla Alba Macfarlane! | Cedida

Escriptora constant. Sallentina i gracienca adoptiva. Participà als inicis del Tradicionàrius i després a la junta del CAT (1988 - 1998). Actualment forma part del Consell de Dones de Gràcia i és vocal de la Junta de l'Associació Cultural L'independent de Gràcia. Es defineix com a activista, independent i feminista!

El Govern ha guardonat, recentment, amb 11 medalles i 4 plaques Josep Trueta a professionals i entitats destacades de l’àmbit de la salut. La Dra. Casamitjana ha rebut aquesta distinció, ben merescuda. La Montse, com li diem, va néixer a Barberà de la Conca, però va fer casa i família amb el Dave i la seva filla Alba a la Vila de Gràcia. Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia (UAB) i es va especialitzar en Medicina Preventiva i Salut Pública. Ha desenvolupat tota la seva carrera en el sector públic en temes d’epidemiologia, recerca i gestió sanitària, en llocs de responsabilitat i direcció. Destacant els últims anys professionals en el Consorci Sanitari de Barcelona (CSB) com a directora de sector i coordinant des de Salut, el Circuit de Violència Masclista de la Ciutat. Ha dirigit i participat en nombroses comissions de Qualitat Assistencial i grups de treball relacionats amb la prevenció i el cribratge de càncer, la violència masclista i la salut comunitària. També ha estat presidenta de la Societat de Salut Pública Catalana-Balear.

A més de ser reconeguda com a doctora, la Montse és activista, solidària i feminista

A la primera onada de la COVID-19, ja jubilada, va participar activament des del CSB a l’oficina de Coordinació Assistencial Residències de Barcelona. En l’àmbit Comunitari ha format part del Consell de Salut i el Consell de Dones de Gràcia i recentment coordinant el Grup del Consell Municipal de Benestar Social de la ciutat. Fins aquí una mica d’història professional, però la Montse a més de ser reconeguda com a doctora, és activista, solidària i feminista. Que els caramels de Sant Medir ens arribin amb la dolçor de tenir a la Vila persones veïnes i amigues com ella. Enhorabona, Montse!