Ventiladors

| @assembleagroga

Certament, costa expressar-se clarament quan volem ser contundents sense perdre les formes i l’educació. És per això que ensopeguem amb eufemismes com ara, que un infant ha patit tocaments o que una dona ha mort com a conseqüència dels cops de destral d’un home. Escolti’m, ni la dona ha mort ni a l’infant l’han tocat. La dona l’han assassinada i a l’infant l’han magrejat i l’han agredit sexualment. O quan els empresaris et diuen que no és que congelin sous, és que estan aplicant una moderació salarial.

És clar que també és problemàtic creure’s un abanderat de dir les coses pel seu nom quan el que fas és confondre la sinceritat amb la grolleria i la crueltat gratuïta.

En definitiva, trobar el punt ajustat i encertat a les opinions o quan dissenteixes no és fàcil.
Vinc a dir això perquè les famílies de les escoles de Gràcia van exigir al mes d’octubre al Consorci d’Educació de Barcelona (i de manera molt assertiva) que no volen tornar a veure mai més infants a les escoles suportant temperatures de 36 graus. De moment, no han tingut resposta formal. Això sí, es troben declaracions als mitjans de responsables polítics i no polítics en clau eufemística al voltant de les greus problemàtiques que està patint l’àmbit escolar a Catalunya com els assetjaments, els suïcidis, la segregació, la retallada encoberta de recursos o l’absència de ventiladors. Ventiladors que ni poden comprar les famílies perquè resulta que vulnera no sé quin protocol de seguretat, bla, bla, bla.
Aquest punt d’irresolubilitat de problemes ancorat a la manca de voluntat dels responsables que decideixen pressupostos i protocols motiva la protesta prevista pel proper 21 de març que les famílies faran davant el Consorci d’Educació de Barcelona. Potser, és l’hora de posar els ventiladors en marxa.