Qui som

L'independent de Gràcia 20 anysL’Associació Cultural L’independent de Gràcia és una entitat sense ànim de lucre, que va néixer el gener de 2014 amb l’objectiu de continuar l’edició del setmanari L’independent de Gràcia, fundat l’agost de 2000.

Precisament l'agost de 2020 el setmanari va celebrar 20 anys editant un número especial d'aniversari.

Des de llavors, la publicació manté els mateixos principis de sempre d’independència editorial i de respecte al codi ètic de la professió periodística, ara amb les aportacions i la participació dels socis de l’associació, representatius del pluralisme social, cultural i polític dels veïns del districte de Gràcia.

L’associació té actualment uns 140 socis, ja siguin entitats o persones a títol individual. Entre les entitats hi ha associacions de veïns i de comerciants, entitats històriques com els Lluïsos, l’Orfeó Gracienc, el Centre, la Fundació Festa Major i les Colles de Sant Medir, o entitats de creació més recent com els Castellers de la Vila de Gràcia, l’Associació Cultural TRAM o el Grup de Periodistes Ramon Barnils.

A més del repte de continuar traient L’independent de Gràcia cada setmana al carrer amb la millor informació local, l’associació es proposa la consolidació definitiva de la publicació, tant de la versió impresa com de l’independent.cat, la versió digital.

El president d’honor de l’associació és Joan Cervera, soci històric del Club Excursionista de Gràcia, i formen la junta directiva Emeteri Frago (president), Josefina Altés (vicepresidenta), Joan Lou (tresorer) i Cristina Gispert (secretariat); Albert Balanzà, Frederic Callís i Lola Capdevila (vocals).

L’Associació Cultural L’independent de Gràcia és membre de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), i està adherida al Consell de la Informació de Catalunya i al Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022.

Com ens financem?

L’Associació Cultural L’independent de Gràcia, que edita L’independent de Gràcia i www.independent.cat, es finança a través de les aportacions dels socis, els ingressos publicitaris i les subvencions públiques, seguint el model que cada vegada adopten més periòdics independents d’informació local d’arreu d’Europa i la resta del món.
Les tres fonts de finançament (socis, publicitat i subvencions) són necessàries per sufragar els costos de la publicació de L’independent de Gràcia, però les aportacions dels socis són les úniques que garanteixen la independència editorial al cent per cent, una independència sense la qual seria impossible fer un periodisme de qualitat al servei de tots els lectors.

Forma part de L'Associació Cultural L'independent de Gràcia.

On som?

L’independent de Gràcia té la redacció al carrer de la Perla, 31 (entre Verdi i Torrijos) i distribueix cada setmana 8.500 exemplars a 800 punts dels cinc barris de Gràcia (sobretot a botigues, locals públics i seus d’entitats ciutadanes).